nieuws

Fors minder faillissementen in horeca

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is in de eerste helft van dit jaar fors gedaald. De horeca is daarmee een van de grootste dalers op de faillissementenranglijst in ons land.

Fors minder faillissementen in horeca

Goed nieuws dus voor de horeca. Het aantal faillissementen daalde met bijna 15 procent ten opzichte van het eerste half jaar in 2007. Alleen de sector industrie deed het beter. De horeca houdt bouwnijverheid, financiële instellingen en zakelijke dienstverlening achter zich.

De jongste cijfers komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS gaat het om de sterkste daling sinds het begin van 2006, toen de afname van faillissementen werd ingezet.

Vooral particulieren en eenmanszaken gingen minder failliet. Dit komt onder meer door de invoering van een wijziging in de wetgeving voor schuldsanering van natuurlijke personen begin dit jaar. Ook de economische voorspoed speelde een rol, aldus het CBS.

Reageer op dit artikel