nieuws

Franchisen versterkt overlevingskans

Horeca

HILVERSUM – Startende winkeliers die deelnemen aan een franchiseformule hebben een ruim vier keer zo grote kans om te overleven dan overige ondernemers. Het aantal ondernemers dat met een franchisevestiging werkt, is in vijf jaar tijd met 46 procent gegroeid.

Franchisen versterkt overlevingskans

Dat meldt de Stichting Onderneem ’t in een persbericht. Van de startende ondernemers met een franchiseformule is na drie jaar nog 65 procent actief, bij de overige ondernemers ligt dit percentage op 15 procent. Franchisen is vooral populair in de detailhandel, horeca en dienstverlening.

In 2001 waren er 20.612 vestigingen die gerund werden door ondernemers in formuleverband. In 2006 zijn dat er 30.486, oftewel een groei van ruim 46 procent. Volgens Onderneem ’t stappen ook steeds meer bestaande ondernemers over op een franchiseformule. Dit zou bijvoorbeeld het verkopen van het bedrijf later vergemakkelijken.

Meer informatie: ik word ondernemer

Reageer op dit artikel