nieuws

Frans Knevel wint innovatie-award

Horeca

Frans Knevel, arbo-coördinator van Albron Catering in De Meern heeft de innovatie-award gewonnen. Deze award werd 7 december uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

Frans Knevel wint innovatie-award

Frans Knevel won de prijs met het ‘bake-off snijhulpstuk’, een mal voor het snijden van harde bake-off broodjes. De jury was lovend over het hulpstuk: ‘Het instrument kan zowel met behulp van een traditioneel handmes als met een electrisch mes gebruikt worden. Het product zal naar verwachting op vele plaatsen een uiterst nuttige rol spelen.’
De inzending scoort volgens de jury niet alleen hoog op eenvoud en geringe implementatiekosten, maar ook op het criterium toepasbaarheid in de bedrijfstak. ‘Zonder dit hulpmiddel is het snijden van harde bake-off broodjes ‘zwaar werk’ door de – in het algemeen – onhandige werkhouding die voor personeelsleden zeker niet ongevaarlijk is. Het op de juiste wijze gebruiken van het bake-off snijhulpstuk zal leiden tot het verdwijnen van (snij)omgelukken en dus tot minder ziekteverzuim’, aldus het juryrapport. De wedstrijd werd georganiseerd door Catering Magazine.
De broodjessnijder wordt geproduceerd door Josto bv, dat gespecialiseerd is in het produceren van roestvrijstalen producten voor de foodindustrie. Meer informatie: telefoon 0529-482244 of fax 0529-483241 of www.josto.nl.

Reageer op dit artikel