nieuws

Frans protest tegen import goedkope wijn

Horeca

Meer dan vijfduizend Franse wijnproducenten protesteerden afgelopen week tegen de groeiende import van buitenlandse goedkope wijnen.

Ook eisten zij meer overheidssteun. De wijnbouwers kunnen door de opmars van goedkopere wijnen uit Australië, Argentinië, Chili en Californië hun land- en tafelwijnen niet meer kwijt.Bovendien verzieken sommige collega’s het voor anderen omdat zij Italiaanse goedkope wijnen verkopen als Franse.

De Franse politie stelt een onderzoek in naar deze bedrijven. Boze wijnbouwers uit Languedoc-Rousillon bestormden daarom wijnfirma Frigovin, die van deze praktijken wordt verdacht.De Franse overheid zegde in september al maatregelen toe om de situatie te verbeteren, maar tot dusver is er niets gebeurd.

Reageer op dit artikel