nieuws

Freek de Jonge bespot taalidee Rita Verdonk

Horeca

Cabaretier Freek de Jonge heeft flink uitgehaald naar minister Rita Verdonk. De Jonge deed dat in zijn traditionele optreden tijdens de openingsceremonie van de vakbeurzen BBB en EFFF in het MECC in Maastricht.

Freek de Jonge bespot taalidee Rita Verdonk

In de openingsact stak De Jonge de draak met minister Verdonk over haar plan dat op straat alleen nog maar Nederlands mag worden gesproken. De Jonge vertaalde dit idee naar een praktijksituatie in de horeca.

‘Let u vooral op, dat u het opschrift “menukaart” verandert in “spijskaart”. Hoewel het waarschijnlijk over een paar jaar wel weer gedoogd zal worden’, aldus De Jonge in De Telegraaf. De cabaretier is inmiddels een vaste spreker is tijdens de opening van de vakbeurzen.

Reageer op dit artikel