nieuws

Fusie Ahold-Delhaize: ‘geen prioriteit

Horeca

BRUSSEL – Een fusie tussen het Belgische supermarktconcern Delhaize en het Nederlandse Ahold heeft op korte termijn geen prioriteit. Delhaize sluit grote overnames of acquisities in naburige landen echter niet uit.

Fusie Ahold-Delhaize: ‘geen prioriteit

Dat zei Delhaize-topman Pierre-Olivier Beckers donderdag na de publicatie van de jaarcijfers van het Belgische concern. Beckers gaf toe dat het bedrijf de komende jaren aankopen wil doen, waarmee het concern voet aan de grond kan krijgen in landen in de buurt.

In de supermarktbranche wordt al langere tijd gespeculeerd over een mogelijk samengaan van Ahold en Delhaize. Beide bedrijven hebben een lange geschiedenis in de Europese retailmarkt, maar realiseren de laatste jaren door overnames het merendeel van de omzet in Amerika. Volgens Beckers past Ahold beter bij Delhaize als Ahold de Amerikaanse activiteiten heeft afgestoten.

Reageer op dit artikel