nieuws

Gast bepaalt de toekomst

Horeca

Horecaondernemers moeten meer dan ooit luisteren naar wat de gast wil. Dat wordt volgens trendwatcher Nanon Soeters de tendens de komende jaren. In opdracht van de Horecava deed zij met haar bedrijf Rozenbrood onderzoek naar dé horecatrends voor de komende vijf jaar.

Gast bepaalt de toekomst

De bevindingen van dat onderzoek worden doorlopend gepresenteerd in Elicium, tweemaal daags licht Soeters de trends mondeling toe in een presentatie van een kwartier.

‘Horecaondernemers moeten goed luisteren naar de gast, en dan doen wat ze het beste doen: die gast tevreden stellen.’

Rozenbrood distilleerde uit het onderzoek, waar zo’n anderhalf jaar aan gewerkt is, vier hoofdthema’s : Feed my Need, Tickle my Senses, Easy Everything en Safety First. Kijk hier voor gedetailleerde informatie over deze trends.

‘Rode lijn is de beleving. Gasten willen geprikkeld worden met spannend eten en belevingsconcepten. Zeker in deze economische tijd moet het wel allemaal betaalbaar zijn. En de consument kijkt steeds kritischer naar voedsel: is het gezond, is het verantwoord. Daar moet voor ondernemers ook de focus liggen.’

Meer nieuws van de Horecava 2009:

Reageer op dit artikel