Gasten Amstel Hotel krijgen brief

Gasten Amstel Hotel krijgen brief

Gasten die in de afgelopen twintig dagen in het Amstel Hotel hebben gelogeerd, krijgen een dezer dagen een brief thuisgestuurd. Daarin staat informatie over de legionellabesmetting die donderdag tijdens een routinecontrole in het prestigieuze hotel in Amsterdam werd geconstateerd. Volgens een woordvoerder van de GG&GD hoeven deze mensen zich in principe niet te laten onderzoeken.

De GG&GD adviseerde het hotel donderdag de gasten te verzoeken geen gebruik meer te maken van de douche, aldus de zegsman. Daarop besloot de directie van de overnachtingsgelegenheid de mensen elders onder te brengen. Volgens de GG&GD moeten mensen alleen naar de dokter gaan als ze last hebben van bepaalde verschijnselen, die in de brief staan vermeld. Twintig dagen is de maximale incubatietijd, maar gemiddeld treden symptomen al na vier tot vijf dagen op.

Het Amstel Hotel was vrijdagochtend weinig mededeelzaam over de legionellabesmetting. Vragen over wat er nu precies is aangetroffen, hoeveel mensen het hotel hebben moeten verlaten en hoe lang het gaat duren voordat het bacterievrij is, worden vooralsnog niet beantwoord. Een eerder toegezegde persconferentie gaat niet door, liet een telefonist van het hotel vrijdagochtend weten.

Ook de officiële woordvoerster in Groot-Brittannië zei vrijdagochtend niets meer dan de avond ervoor. Volgens haar is er nooit sprake geweest van een persconferentie en komen er later op de dag misschien meer details naar buiten.