nieuws

Gastheer Tout à Fait kraakt onderwijs

Horeca

De instroom op scholen om gastheer te worden in de horeca is groot. Maar er blijven slechts weinig scholieren over die daadwerkelijk het vak in gaan. De schuld ligt bij de scholen. Dat zegt gastheer Frank Lion van het met één Michelinster bekroonde Maastrichtse Restaurant-rôtisserie Tout à Fait.

Gastheer Tout à Fait kraakt onderwijs

Lion doet zijn beklacht over de opleidingscentra in de wintereditie van Saisonnier. ‘Op scholen zie je dat de instroom wel groot is, maar er blijven slechts weinig mensen over. Daar ligt dus een fout. Op school zie je vaak dat een brandweerman of een agent langskomt om voorlichting te geven. Nooit zie je echter een gastheer naar de scholen gaan. Dat zouden we moeten doen’, aldus Lion, die in het verleden onder meer bij chateau Neercanne in Maastricht werkte.

Lion vervolgt: ‘Leraren zijn ook vaak al veel te lang uit het vak, ze zijn niet op de hoogte van waar we nu mee bezig zijn. Kijk nu hier in Limburg. In restaurants is bijna alles Frans georiënteerd, maar op school krijgen de leerlingen Duits.’

Reageer op dit artikel