nieuws

Gastvrijheidsgilde presenteert zich in oktober

Horeca

Op maandag 20 oktober wordt de nieuwe vereniging voor professionals in gastvrijheid, het Gastvrijheidsgilde (www.gastvrijheidsgilde.nl), gepresenteerd in De Librije in Zwolle. Het Gastvrijheidsgilde is er voor diegenen die beroepsmatig service verlenen in de horeca, catering en recreatie.

Het gaat om beroepen als receptionist, gastheer/-vrouw, ondernemer-gastheer/-vrouw, restaurant-, F&B- of frontofficemanager. Binnen twee jaar wil het gilde uitgroeien tot de toonaangevende club voor gastvrijheidsverleners. Hoog in het vaandel van dit gilde staat het creëren van beleving bij gasten.

Thérèse Boer, president van het Gastvrijheidsgilde: ‘Een initiatief dat mij erg aanspreekt, omdat we de gastvrijheid in onze bedrijfstak en naar onze gasten toe veel beter en prominenter op de kaart moeten zetten. Horeca is meer dan lekker eten en drinken en goed slapen. Waar het uiteindelijk om gaat is, dat je je gasten een onvergetelijke ervaring bezorgt, waardoor ze graag weer bij je terugkomen. Gastvrijheid is dé sleutel voor het creëren van een prettige beleving bij je gasten. Op dit gebied valt er beslist nog heel wat te verbeteren in Nederland.’

Boer: ‘Een tweede reden waarom ik blij ben met dit nieuwe gilde is dat het een brede vereniging is en zich niet alleen beperkt tot vakmensen in topbedrijven. Het Gastvrijheidsgilde wil juist de club zijn voor iedereen die zich met gastvrijheid bezighoudt: ondernemers, managers, medewerkers die ‘aan de voorkant’ van het café, het hotel, het restaurant, het vakantiepark werken. Dus geen elitair gedoe met ballotage en zo, maar een brede beweging met als doel de gastvrijheid meer voor het voetlicht te krijgen en de status van de servicefuncties omhoog te krikken’.

Paul Hoeré, voorzitter van de Activiteitencommissie: ‘Met momenteel zeven personen gaan we er voor zorgen dat in 2004 een aantal activiteiten plaatsvinden, die spraakmakend zullen zijn voor onze leden en hun introducé(e)s. We denken aan een debat over gastvrijheid, aan regionale en nationale wedstrijden, aan vernieuwende vakdagen, die in samenwerking met sponsors gestalte worden gegeven. Maar ook aan acties gericht op goed onderwijs en goede opleidingen. En vakbladen voor onze leden. We willen en zullen voor voldoende “rumoer” zorgen. Het lidmaatschap van leden gaat in per 1 januari 2004 en kost € 75,– (tot 25 jaar € 37,50). Op 20 oktober zullen we ons activiteitenplan voor 2004 presenteren’.

Reageer op dit artikel