nieuws

Geen koffie meer in internetcafé

Horeca

Bezoekers van het internetcafé EasyEverything in Rotterdam moeten het voortaan stellen zonder koffie en andere versnaperingen. De coffeecorner is gesloten, omdat het bedrijf geen horecavergunning heeft.

EasyEverything werd vorige week op last van de gemeente gesloten wegens overlast. De keten van internetcafés stapte daarop naar de rechter om de sluiting aan te vechten. Woensdag bepaalde de rechter dat de sluiting onrechtmatig was. Direct daarop ging het bedrijf weer open, zij het dat de verkoop van koffie en broodjes kaas werd opgeschort wegens het ontbreken van een horecavergunning. Die moet nu worden aangevraagd.

Ook EasyEverything in Amsterdam heeft de verkoop van koffie moeten staken. Met een horecavergunning schiet de vestiging trouwens nog niet veel op; in Amsterdam mogen horecabedrijven niet 24 uur per dag open zijn. Voor de formule van EasyEverything is dat echter wel essentieel.

Reageer op dit artikel