nieuws

Geen koper voor nieuw Laurus-dc

Horeca

WADDINXVEEN – Geen enkele Nederlandse retailer heeft interesse in het distributiecentrum van Laurus langs de A12 in Waddinxveen. Hierdoor zal een groot deel van de 225 medewerkers halverwege juni waarschijnlijk op straat komen te staan.

Geen koper voor nieuw Laurus-dc

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het centrum is nog gloednieuw, maar raakte door de ontmanteling van het Laurus-concern overbodig binnen die organisatie. Sinds oktober wordt er gezocht naar een koper. FNV Bondgenoten-bestuurder Henk van der Ploeg is verbaasd dat geen enkele andere grote retailer interesse heeft getoond. ‘Het distributiecentrum moet toch aantrekkelijk zijn. Het is nieuw en ligt op een goede locatie.’

Van der Ploeg stelt dat Laurus goed heeft meegewerkt bij de pogingen een nieuwe huurder te vinden voor het pand. Een bedrijf in groente en fruit uit Waddinxveen zou wel interesse hebben, maar die hoeft het pand niet inclusief personeel over te nemen. Dat zou in ieder geval een deel van de werkgelegenheid kunnen redden.

Reageer op dit artikel