nieuws

Geen pasta op Duitse menu’s voor paus

Horeca

Geen pasta of ander Italiaans eten voor de paus tijdens zijn bezoek aan Duitsland. De Duitser Benedictus XVI kreeg tijdens zijn verblijf in zijn geboorteland hartige Duitse kost.

‘We hebben misschien wel de helft van alle soorten Duitse leverworst en worst in de koelkast’, zei de gastheer van de paus, de Keulse aartsbisschop kardinaal Joachim Meisner, tegen de krant Bild am Sonntag. De paus logeert bij de kardinaal.

De woordvoerder van de paus zei dat de kerkvorst ook geniet van de verschillende soorten brood. ‘Er is geen enkele maaltijd met pasta geweest.’ Maar van het Beierse bier en de Duitse wijnen moet de paus niets hebben, schreef de krant. ‘Hij prefereert Fanta.’

Toch kon Benedictus Italië – waar hij bijna een kwart eeuw woont – niet helemaal missen tijdens zijn reis. ‘Wij hebben speciaal voor hem een Italiaanse espressomachine gehuurd’, vertelde Meisner.

Reageer op dit artikel