nieuws

Gemeente neemt terrasmeubilair van café in beslag

Horeca

De gemeente van Middelburg heeft het terrasmeubilair van café ’t Hof in Middelburg in beslag genomen. Het meubilair zou niet voldoen aan de eisen van de welstandscommissie. Cafébaas Westdorp is razend.

‘Ons publiek vindt het gezellig om aan lange tafels buiten te zitten Het waren mooie grote tafels die de buurt niet ontsierden. Er zijn legio voorbeelden in de stad te noemen van dingen die ik niet mooi vind. Maar wat is mooi en wat is lelijk?’, vraagt Westdorp zich hardop af. Oorzaak van het probleem zijn picknicktafels, die voor het café stonden. De tafels op het terras waren in strijd met de vergunning.

Ambtenaar Meijer van de afdeling vergunningverlening en handhaving is vastberaden. ‘Het meubilair moet aan de eisen van de gemeente voldoen en dat is nu niet het geval’, meent Meijer. Overigens is er nog een kleine kans dat Westdorp zijn zin te krijgen. Eind deze maand komt de welstandscommissie bijeen. Dan kan Westdorp weer een voorstel indienen voor de inrichting van zijn terras.

Reageer op dit artikel