nieuws

Gemeente wil schadeclaim tegen Laurus

Horeca

BERGEN OP ZOOM – Wethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom overweegt juridische stappen tegen Laurus. Reden is dat het supermarktconcern een nieuwe supermarkt in de stad leeg laat staan.

Gemeente wil schadeclaim tegen Laurus

Volgens Linssen misbruikt Laurus de supermarkt in het Paradeplan voor speculatie. Hij bekijkt of de gemeente een schadeclaim kan indienen. Het was de bedoeling dat de supermarkt tegelijkertijd met de nieuwe parkeergarage en de Mediamarkt op 12 april zou openen. ‘Bergen op Zoom is speelbal in een supermarktoorlog’, concludeert Linssen. ‘Deze waardevolle locatie wordt misbruikt voor speculatie.’

Linssen zegt begrepen te hebben dat Laurus, moedermaatschappij van Super de Boer, 1,3 miljoen euro vraagt voor het pand.Volgens de wethouder heeft Super de Boer-ondernemer Pollemans belangstelling voor het pand, maar vindt die de vraagprijs veel te hoog. ‘Ik laat juridisch uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om schadevergoeding te eisen. Ik pik het niet dat dit karkas nog maanden zo blijft staan. Ons spiksplinternieuwe Paradeproject mag niet met een deuk blijven zitten.’

Reageer op dit artikel