nieuws

Genomineerden Wina Born-prijs 2003 bekend

Horeca

Op 17 februari heeft de jury van de Wina Born-prijs Lonny Gerungan, Henja Schneider en het schrijversduo Anne Scheepmaker en Ronald Buitenhuis genomineerd voor de Wina Born-prijs 2003. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan de beste culinair-journalistieke productie van een bepaald jaar.

De prijs is in 1995 ingesteld door SVH ter gelegenheid van de 75-ste verjaardag van de in 2001 overleden culinair journaliste Wina Born.

De jury van de Wina Born-prijs beoordeelt Nederlandstalige, in Nederland gepubliceerde producties. Deze kunnen verschillende vormen hebben (artikelen in kranten of tijdschriften, boeken, radio- en televisieprogramma’s, internetsites, fotoreportages), zolang het maar journalistieke producties zijn. Het kan gaan over een of meer culinaire aspecten (wijn, productkennis, restaurantrecensies enz.). Criteria voor toekenning zijn gastronomische kennis en journalistieke kwaliteit en integriteit.

Lonny Gerungan heeft zijn nominatie te danken aan het boek ‘De complete Indonesische keuken’. Henja Schneider heeft zich onderscheiden met de vertaling van het ‘Noord-Atlantisch Visboek’ van Alan Davidson en het duo Buitenhuis-Scheepmaker dankt de nominatie aan hun gezamenlijke product, het boek ‘Hoorn des Overvloeds’.

Eerdere winnaars van de prijs waren Ton Borghouts (1996), Onno Kleyn (1997), Joep Habets (1998), Hubrecht Duijker (1999) en Mac van Dinther (2000) en Alma Huisken (2002). Tijdens het Jaardiner van SVH, op 12 mei a.s. in Steigenberger Kurhaus Hotel in Den Haag, wordt door juryvoorzitter Ben Rijgersberg bekendgemaakt welke van de drie nominaties gewonnen heeft.

Reageer op dit artikel