nieuws

Geramd restaurant toch weer open

Horeca

Het Italiaanse restaurant Wilhelminadok in Amsterdam-Noord, dat begin deze maand ernstig beschadigd raakte doordat een cruiseschip tegen de kade opvoer, wordt niet afgebroken. De fundering is niet dusdanig aangetast dat de eigenaar de zaak definitief moet sluiten. Volgens een woordvoerster van stadsdeel Noord hoopt de gemeente zo spoedig mogelijk de bouwvergunning te kunnen verlenen, zodat de verbouwing van het restaurant snel kan plaatsvinden.

Geramd restaurant toch weer open

Stadsdeelvoorzitter R. Post zei te hopen dat de bouw al over zeven weken kan beginnen. Het restaurant raakte ernstig ontwricht door de aanvaring met het riviercruiseschip River Duchess. De plafonds op de eerste en daar bovengelegen verdieping kwamen 10 centimeter naar boven. Door de aanvaring raakten drie mensen gewond, onder wie twee passagiers van het schip en een persoon die op het terras van Wilhelminadok zat.

In de jongste uitgave van Misset Horeca liet eigenaar Lieke Bömer doorschemeren dat het restaurant voor lange tijd gesloten is. Dit staat haaks op de uitlating van de stadsdeelvoorzitter. Bömer gaf aan te verwachten dat de zaak tot ver in het najaar dicht is. Daarmee zou Wilhelmindok enkele tonnen aan omzet mislopen.

‘Elke week dat we dicht zijn, lopen we 35.000 euro mis’, rekent Bömer hardop voor in Misset Horeca. ‘Je praat over tonnen. In augustus is het Sail. Dan pak je normaal zo’n 2 ton extra. Bedrijven en particulieren komen vijf dagen lang borrelen en eten. De Sail is heel belangrijk voor Wilhelminadok.’

Bömer gaat ervan uit dat het allemaal weer goed komt. Met haar compagnon is ze momenteel in gesprek met de verzekeraars om het een en ander financieel te regelen.

Lees in Misset Horeca 15 (15 april 2005) een interview met Lieke Bömer

Reageer op dit artikel