nieuws

Gezond eten net zo belangrijk als niet-roken

Horeca

Ongezonde voeding en te weinig bewegen zijn samen verantwoordelijk voor een op de drie gevallen van hart- en vaatziekten en voor een van de drie gevallen van kanker. Gezonde voeding is daarmee net zo belangrijk voor de volksgezondheid als niet-roken.

Prof.dr.ir. P. van ‘t Veer heeft dat gisteren gezegd bij de aanvaarding van zijn ambt van hoogleraar voeding en epidemiologie aan Wageningen Universiteit, meldt het Voedingscentrum Den Haag op de eigen internetsite.

Hart- en vaatziekten vormen de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Ze zijn verantwoordelijk voor eenderde van het totaal aantal sterfgevallen. Een kwart van de overlijdens wordt veroorzaakt door kanker. Een op de zeven sterfgevallen is het gevolg van roken, aldus Van ’t Veer.

Prof.dr.ir. P. van ‘t Veer heeft dat gisteren gezegd bij de aanvaarding van zijn ambt van hoogleraar voeding en epidemiologie aan Wageningen Universiteit, meldt het Voedingscentrum Den Haag op de eigen internetsite.

Hart- en vaatziekten vormen de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland. Ze zijn verantwoordelijk voor eenderde van het totaal aantal sterfgevallen. Een kwart van de overlijdens wordt veroorzaakt door kanker. Een op de zeven sterfgevallen is het gevolg van roken, aldus Van ’t Veer.

Reageer op dit artikel