nieuws

Gezond voedsel breekt definitief door

Horeca

Het eetgedrag van Nederlanders verandert snel. De continue terugkerende kreet om gezonde producten te eten, lijkt nu echt zijn vruchten af te werpen. Nederlanders willen steeds vaker groente en fruit.

Gezond voedsel breekt definitief door

Dat meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van het Erasmus Food Management Instituut (EFMI). Uit dat onderzoek blijkt dat vier van de vijf Nederlanders veel behoefte hebben aan maaltijden vol gezonde ingrediënten.

‘Het afgelopen jaar is er heel veel veranderd in het eetgedrag van de consument. Dat komt ook, omdat er van alles is gedaan om gezonde voeding lekkerder te maken’, aldus Sija de Jong van het CBL in De Telegraaf.

Naast veel gekoelde sappen en groente zit ook vetarme kaas gigantisch in de lift. De Jong: ‘Veel mensen vinden dat genieten mag, zolang het maar gezond is. Tegenwoordig is heel veel mogelijk. Ook pizza’s zitten vol verse groenten.’

Reageer op dit artikel