nieuws

Giftige garnalen uit de handel gehaald

Horeca

De firma Mooijer-Volendam bv haalt 31 ton garnalen terug. In de diertjes is het antibioticum chloramphenicol gevonden, dat volgens de Keuringdienst van Waren kankerverwekkend is. De firma ontkent dat het innemen van de stof kanker kan veroorzaken.

Het gaat om diepgevroren, rauwe, Chinese garnalen van het merk Asian Pearl frozen shrimps. Ze zijn verspreid in zakjes van één kilo, waarop een houdbaarheidsdatum staat van 10 oktober 2001 of 10 november 2002. De garnalen werden verkocht in verschillende Aziatische toko’s.

De Duitse Keuringsdienst van Waren vond het antibioticum en sloeg alarm. De garnalen zijn voornamelijk in Nederland verspreid. Ook zijn er grote hoeveelheden naar Duitsland geëxporteerd en kleine hoeveelheden naar Oostenrijk en Zweden.

Reageer op dit artikel