nieuws

Glasrestaurant in oude spoorbrug

Horeca

Amsterdam krijgt er weer een bijzonder restaurant bij. Op de oude spoorbrug op het Westerdokseiland opent begin 2007 een nieuw café-restaurant. Het restaurant, Open genaamd, wordt geheel van glas.

Glasrestaurant in oude spoorbrug

Dat heeft de gemeente bekendgemaakt na een keuze uit veertien inzendingen. De gemeente riep ondernemers op met plannen te komen om zo de bijna honderd jaar oude brug te behouden.

Het winnende concept is afkomstig van drie initiatiefnemers, waaronder Gerry Mekes. Mekes is bekend als voormalig adjunct-directeur van de populaire Amsterdamse zaak Panama. Samen met zijn compagnons bedacht Mekes café-restaurant Open.‘Het wordt opgebouwd uit ramen, zo’n honderd stuks, die zowel omhoog als omloop open kunnen. Daar kun je een golfbeweging mee creëren’, aldus Mekes in Het Parool. Het restaurant krijgt een internationale kaart. Vanuit het zitgedeelte hebben gasten zicht op het IJ. De zaak bestaat uit één verdieping van 240 vierkante meter.

De start van de bouw van het restaurant begint in de loop van dit jaar. ‘Eerst laten we de brug restaureren. Hij wordt ontroest en in de menie gezet’, aldus Mekes. De brug is in de jaren twintig van de vorige eeuw ontworpen door ingenieur P. Joosting.

Reageer op dit artikel