nieuws

Goede kans op 4 procent meer loon

Horeca

Er is een grote kans dat de werkgevers akkoord gaan met een loonsverhoging van 4 procent. Dat zei een woordvoerster van de FNV Horecabond na afloop van de CAO-onderhandelingsronde die afgelopen maandag werd gehouden. De loonsverhoging dient als wisselgeld voor het plan van de werkgevers om de onderste drie loonschalen in de CAO te vervangen door één loonschaal gebaseerd op het minimumloon. De FNV Horecabond maakte een paar weken geleden al duidelijk dat dit voorstel alleen bespreekbaar is als werkgevers de geëiste loonsverhoging accepteren.

De bond heeft inmiddels ten aanzien van de wijziging van de loonschalen een alternatief voorstel geformuleerd dat nog door de achterban moet worden goedgekeurd. Het plan wijkt in elk geval zodanig af dat de bond geen genoegen neemt met het feit dat werknemers zonder vakdiploma in de toekomst meerdere jaren voor het minimumloon moeten werken. Maandag wordt er verder onderhandeld. Partijen hopen op donderdag 29 juni een CAO-akkoord te bereiken.

Reageer op dit artikel