nieuws

golden earring na 28 jaar weer op pinkpop

Horeca

De Golden Earring staat dit jaar op Pinkpop. Dat meldde Pinkpopbaas Jan Smeets woensdag op een bijeenkomst in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De 36e editie van het popfestival heeft plaats op 14, 15 en 16 mei in het Limburgse Landgraaf.

De Golden Earring betreedt voor de derde keer het Pinkpop-podium. In 1970 en 1977 stond de Haagse band, die dit jaar veertig jaar bestaat, ook al op het programma. Zanger Barry Hay zei woensdag dat hij zich verheugd op het optreden. ,,The band is still going strong. We zullen jullie niet teleurstellen”, luidde de boodschap van Hay voor de festivalbezoekers.

De laatste dag van Pinkpop wordt dit jaar een Haags onderonsje. De Haagse formatie Kane en Di-rect staan net als de Earring op maandag geprogrammeerd. Di-rect verklaarde woensdag op Pinkpop samen te spelen met pianist Wibi Soerjadi, die ook op het nieuwe album van de band is te horen. Andere acts die op maandag optreden, zijn Novastar, The Polyphonic Spree en The Bravery.

De organisatie bracht eerder al naar buiten dat Saybia, Beth Hart, Intwine, Gabriel Rios en Faithless de Pinkpop-podia zullen bestijgen. De voorverkoop voor het driedaagse muziekevenement begint zaterdag.

Reageer op dit artikel