nieuws

‘Göteborg’ naar Volendam

Horeca

Een groep mensen uit het Zweedse Göteborg brengt volgende week een bezoek aan Volendam. Ze komen om Volendammers die getroffen zijn door de nieuwjaarsbrand te helpen en ervaringen uit te wisselen. Bij een discobrand in Göteborg kwamen op 30 oktober 1998 63 jongeren om het leven.

De groep bestaat uit ongeveer twintig jongeren, acht ouders van slachtoffers en zeven hulpverleners. De slachtoffers uit Volendam en Göteborg gaan gezamenlijk een cd opnemen met het nummer I want to know what love is van Foreigner.

Verder bestaat het programma onder meer uit een bezoek aan het Don Bosco College in Volendam, de Technische School Zuiderzee in Edam, de begraafplaats, het stiltecentrum en café De Hemel. Ook zijn er jongerenavonden en een ouderavond in de Jozef-kerk. De Zweden komen maandag aan en blijven vijf dagen.

Reageer op dit artikel