nieuws

Goudse hoteliers willen parkeerinfo in vreemde talen

Horeca

De eigenaars van hotel De Utrechtse Dom in Gouda beschuldigen de gemeente ervan toeristen de stad uit te jagen door een ongastvrije benadering van foutparkerende toeristen. Franse gasten van het hotel hadden hun auto geparkeerd op Klein Amerika op het voor bewoners bestemde gedeelte en dat had een parkeerbon opgeleverd. In reactie op de kritiek laat verkeerswethouder Vermeij weten dat de gemeente inmiddels denkt aan het leveren van informatie in Frans, Duits en Engels.

‘Dat lukt niet meer voor deze zomer’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente vindt overigens niet dat de gastvrijheid tegenover buitenlandse toeristen zo ver hoeft te gaan dat ze meer parkeermogelijkheden krijgen dan Nederlanders. Een vertaling van de regels gaat de gemeente overigens ver genoeg. ‘Als je als Nederlander in het buitenland bent, vind je zeker geen parkeerinformatie in het Nederlands. Dan moet je het ook maar uitzoeken in de taal van het land’, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel