nieuws

Grachtenfestival drukker dan ooit

Horeca

Met een concert van Het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest is zondagmiddag het Grachtenfestival afgesloten. Met ruim 48.000 bezoekers kwamen dit jaar meer mensen dan ooit naar de concerten op en rond de grachten.

Bijna alle concerten waren uitverkocht. Vooral de grote gratis concerten, zoals het Prinsengrachtconcert van zaterdag, waren grote publiekstrekkers. Het thema dit jaar was ‘Meester, leerling’. Meer dan 150 jonge talenten traden samen met hun leermeesters op. In de Hartenstraat presenteerden tijdens het festival negen beeldend kunstenaars samen met leerlingen hun werk. Festival-directeur A. Netten meent dat ondanks het groeiende bezoekersaantal het Grachtenfestival zijn kleinschalige karakter weet te behouden en ook nog steeds kwaliteit kan bieden.

Reageer op dit artikel