nieuws

Grolsch gaat Grimbergen verkopen

Horeca

Grolsch is vanaf 1 januari verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en distributie van de abdijbieren van het Belgische Grimbergen in Nederland. Daartoe is een langlopende overeenkomst gesloten met de eigenaar van het merk Grimbergen, de brouwer Alken-Maes.

Grolsch gaat Grimbergen verkopen

De partijen maakten de overeenkomst dinsdag bekend. Alken-Maes denkt via de Grolsch-organisatie de positie van Grimbergen op de Nederlandse markt te kunnen versterken. Voor Grolsch past het akkoord in het streven een breed assortiment ‘premium’-bieren te voeren en zo efficiënt mogelijk te opereren.

Grimbergen is authentiek abdijbier. Als ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ dankt Grimbergen zijn naam aan de Norbertijnerabdij in de Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen, waar het bier eeuwen geleden voor het eerst werd gebrouwen.

Reageer op dit artikel