nieuws

Grootse Graves

Horeca

Wat betreft hun imago hebben de wijnen uit het Bordeauxdistrict Graves het een beetje moeilijk. Enerzijds wordt dit overschaduwd door dat van Pessac-Léognan (in 1987 afgescheiden van Graves; heeft ook alle crus classés), anderzijds zijn er nogal wat mensen die Graves vooral met goedkope, halfzoete Graves Supérieures associëren. Vandaar dat het wijnbouwerssyndicaat een concours organiseert […]

Wat betreft hun imago hebben de wijnen uit het Bordeauxdistrict Graves het een beetje moeilijk. Enerzijds wordt dit overschaduwd door dat van Pessac-Léognan (in 1987 afgescheiden van Graves; heeft ook alle crus classés), anderzijds zijn er nogal wat mensen die Graves vooral met goedkope, halfzoete Graves Supérieures associëren. Vandaar dat het wijnbouwerssyndicaat een concours organiseert waarin jaarlijks de beste wijnen van Graves worden bekroond.Zo proefden onlangs zestig juryleden, waaronder veel oenologen, 92 rode en witte wijnen. De rode kwam uit 1997, de (droge) witte uit 1998. Winnaar bij rood werd de Cuvée Poncet-Deville van Château Saint-Robert, een door toast, vanille, rondingen en fruit gemarkeerde Graves van allure. Een gedeelde tweede plaats kregen de châteaus de Chantegrive, du Grand Bos, Haut-Selve en de l’Hospital. Bij droog wit ging de hoogste eer naar de geschakeerde, smaakrijke Cuvée Caroline van Château de Chantegrive, direct gevolgd door Clos Floridène, Château Magneau (Cuvée Julien), Château Mayne du Cros en Vieux Château Gaubert. Stuk voor stuk zijn al deze wijnen het ontdekken waard.

Reageer op dit artikel