nieuws

Grote bofvaccinatie op Hotelschool

Horeca

De GGD gaat woensdag alle scholieren, leraren en ander personeel van de Haagse Hotelschool inenten tegen de bof. Aanleiding is de besmetting van ongeveer dertig leerlingen van de school met het bofvirus. Dat heeft een woordvoerder van de GGD in Den Haag dinsdag gezegd.

Grote bofvaccinatie op Hotelschool

Een ‘bofepidemie’ komt zelden voor, aldus de woordvoerder. De GGD is nog bezig met het onderzoek naar de bron van de besmetting. De ziekte is normaal gesproken niet dodelijk. Het virus veroorzaakt een ontsteking van de oorspeekselklieren, waardoor een zwelling van de kaken, koorts en keelpijn ontstaat. De enige remedie is een week uitzieken. De bof kan in enkele gevallen complicaties geven zoals hersenvliesontsteking en vruchtbaarheidsstoornissen.

‘Onze studenten lopen vaak stage in het buitenland. Ook hebben wij veel studenten uit het buitenland bij ons op school. Misschien dat we daarom met zo’n bijzondere vorm van de bof te maken hebben’, laat Gunnar Koppelmans, hoofd communicatie van de Haagse Hotelschool weten in het AD. ‘We onderzoeken nog hoe deze speciale vorm van de bof precies bij ons op school is gekomen. We hebben daar nog geen zekerheid over.’

Reageer op dit artikel