nieuws

Grote caféproblemen met drank en drugs

Horeca

De problemen in café Bantam in Hoogkarpsel, waarbij een Sinterklaas klappen kreeg van een agressieve kroeggast, komen door een nieuw fenomeen in de West-Friese horeca. Het gaat hierbij om jongeren die steeds vaker buiten het café indrinken en dit combineren met het gebruik van flinke hoeveelheden drugs.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. KHN afdeling West-Friesland wil zo snel mogelijk om de tafels met burgemeesters in het gebied. Als een raddraaier nu buiten de kroeg wordt gezet en een kroegverbod krijgt, kan hij een dorp verderop weer gewoon gaan stappen. De branchevereniging wil hierin verandering brengen en een streekverbod kunnen uitroepen.

De problemen in de kroegen worden aangewakkerd door overmatig drankgebruik in combinatie met flinke drugsconsumpties. ‘Mensen worden volstrekt onhandelbaar. Je kunt niet meer met ze praten en ze weten zelf totaal niet meer wat ze doen. Ze worden zeer agressief en gewoon gevaarlijk’, aldus voorzitter Richard op ’t Veld van KHN afdeling West-Friesland.

Bij het bewuste incident met Sinterklaas in café Bantam was een 22-jarige man betrokken. De jongeman trok de sint meerdere malen aan zijn baard en sloeg hem met grote regelmaat de mijter van het hoofd. Ook gooide hij een vol glas bier in zijn gezicht. Kroegbaas Pieter Krijnzen zette de boosdoener uit zijn zaak en trakteerde hem op een caféverbod van minimaal een half jaar.

Reageer op dit artikel