nieuws

Grote vraag naar bordjes ‘nooduitgang

Horeca

Na de brand in het Volendamse café De Hemel is de vraag naar lichtkastjes met daarop ‘nooduitgang’ sterk toegenomen. Horecaondernemers uit het hele land willen ze met spoed omdat gemeenten en brandweerkorpsen overal de regels scherp zijn gaan naleven.

Vooral in het zuiden van het land is de vraag groot omdat daar over drie weken het carnaval losbarst. Cooper Menvier uit Breda is de grootste producent van deze lichtkastjes. Injanuari heeft het bedrijf tussen de 25.000 en 30.000 exemplaren gemaakt.
Het bedrijf doet zijn uiterste best alle horecabedrijven in Zuid-Nederland voor carnaval te bedienen, maar betwijfelt of dat zal lukken. De directie zegt dat de vraag sinds ‘Volendam’ meer dan verdubbeld is. De voorraden bij de groothandel zijn sterk ingekrompen. Cooper Menvier verwachtin februari weer 30.000 lichtkastjes te verkopen. Om aan de zeer grote vraag te kunnen voldoen heeft het bedrijf personeelsleden van vakantie teruggehaald.

Reageer op dit artikel