nieuws

Haags Horeca Vignet officieel van start

Horeca

KHN, Kamer van Koophandel en de gemeente Den Haag organiseren dit jaar samen het Haags Horeca Vignet. Maandag 7 juni vindt om 17.00 uur de officiële aftrap plaats. Doel van het project is bewustwording bij de ondernemers. Dit moet leiden tot meer zelfregulering en een hogere kwaliteit van de bedrijfsvoering. Het Haags Horeca Vignet heeft twee aandachtsgebieden: ‘Normen & Waarden’ en ‘Milieuzorg’.

Aftrap met workshops
Voordat het convenant wordt ondertekend, kunnen de ondernemers deelnemen aan twee workshops. Bij de workshop ‘Normen & Waarden’ staan twee vragen centraal: ‘hoe kan een ondernemer omgaan met agressie/irritatie tussen personeel en bezoekers of tussen bezoekers onderling’ en ‘wat kan een ondernemer doen om de veiligheid van zijn bedrijf te vergroten’. In de workshop ‘Milieuzorg’ ontdekt de horecaondernemer dat milieuzorg niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat hij er geld mee kan verdienen.

Bewustwording
De samenwerkende partijen gaan er vanuit dat bewustwording over normen & waarden en milieuzorg leidt tot meer zelfregulering en dus een hogere kwaliteit van de bedrijfsvoering. Deelname aan het project is gratis. De meerwaarde voor de horecaondernemer zit in de handvatten die hij krijgt aangereikt voor de optimalisering van de bedrijfsvoering en het advies op maat.

Bedrijfsdoorlichting
Het belangrijkste onderdeel van het project is de bedrijfsdoorlichting. Aan de hand van een checklist neemt een onafhankelijk adviesbureau samen met de ondernemer het bedrijf door. Allereerst op heersende normen & waarden, zoals veiligheid in en om het bedrijf. Daarna op milieuzorg. Denk hierbij aan energie, afval, grondstoffen en watergebruik. De ondernemer kan punten scoren voor alle maatregelen die hij al treft op het gebied van bovengenoemde thema’s. Deze score bepaalt uiteindelijk of het bedrijf in aanmerking komt voor het Vignet. Dit wordt op 25 november uitgereikt aan ondernemers die voldoen aan de voorwaarden. Voorgaande edities van het Haags Horeca Vignet laten zien dat het hier ongeveer 80% van de deelnemende bedrijven betreft.

Aanmelding tot 1 augustus
Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven tot 1 augustus. Voor vragen kunt u terecht op haagshorecavignet@dsb.denhaag.nl

Reageer op dit artikel