nieuws

Hanzestad Compagnie opent Eerste Etage

Horeca

De Hanzestad Compagnie opende deze week de Eerste Etage. Het gloednieuwe restaurant met terras op de eerste verdieping van het Hanzestad Comagniegebouw in de Bataviahaven van Lelystad biedt een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. FZ keek mee en was getuige van een emotionele opening.

Hanzestad Compagnie opent Eerste Etage

Vader Toon en zoon Pouwel Slurink, inmiddels directeur van de Compagnie, waren zichtbaar geëmotioneerd. Vader Toon overhandigde de wimpel aan zijn zoon en daarmee werd de Eerste Etage een behouden vaart gewenst.

Het complete gebouw in Lelystad is opgebouwd uit houten spanten, die aan een oud VOC-schip doen denken. Omdat de kopse kant van het gebouw geheel uit glas bestaat, biedt de Eerste Etage een vergezicht over het IJsselmeer. De nieuwe locatie biedt ruimte aan groepen van 35 tot 200 personen.

Uitbreiding

Terwijl Oplocatie-collega Mark Wichmann genoot van de verse vis, liet oer-FZ’er Wouter Veltman zich nog verder voorlichten. “Wij zien deze opening en de start van Evenementen Compagnie als een belangrijke stap naar uitbreiding van de mogelijkheden voor onze klanten”, aldus Pouwel Slurink.

In totaal beschikt de Compagnie nu over een gebouw van 800 vierkante meter en diverse schepen voor groepen van 8 tot 160 personen. Trots uit de Hanzestad-vloot zijn Nederlands enige viermaster en het eerste vijfsterren schip van ons land.

Reageer op dit artikel