nieuws

Happy Meal onder vuur

Horeca

De Happy Meal van McDonald’s krijgt het zwaar in Schotland. De Schotse regering en Britse gezondheidsgoeroes willen niet meer dat zieke kinderen gratis een Happy Meal halen. Ook al hebben ze zich kranig gedragen in het ziekenhuis.

Happy Meal onder vuur

Dat meldt Meat and Meal. Het Raigmore Hospital in Inverness is zelfs op de vingers getikt na het uitdelen van tegoedbonnen voor een Happy Meal aan patiëntjes. Volgens diverse parlementsleden versnellen ziekenhuizen met het uitdelen van bonnen ‘de tijdbom van zwaarlijvigheid’.

In Schotland is het een goede traditie dat zieke kinderen tegoedbonnen krijgen voor een Happy Meal bij McDonald’s. Het initiatief draait al tien jaar. Het is niet bekend hoeveel ex-patiëntjes in de afgelopen tien jaar zijn bezweken aan obesitas.

Reageer op dit artikel