nieuws

Heineken neemt groot belang in Kroatische brouwer

Horeca

Heineken heeft een controlerend belang van 68,8 procent in de Kroatische brouwer Karlovacka Pivovara gekocht van Southern Breweries Establishment. Dat heeft de brouwer vanmorgen bekendgemaakt. Heineken heeft de overnamesom niet bekendgemaakt.

Karlovacka Pivovara is met een verkoopvolume van 820 duizend hectoliter bier de tweede brouwer in Kroatië In 2002 had het bedrijf een marktaandeel van 19 procent. Heineken is volgens de Kroatische wet verplicht om ook nog een openbaar bod te doen op de resterende uitstaande aandelen van de brouwer.

Karlovacka Pivovara is met een verkoopvolume van 820 duizend hectoliter bier de tweede brouwer in Kroatië In 2002 had het bedrijf een marktaandeel van 19 procent. Heineken is volgens de Kroatische wet verplicht om ook nog een openbaar bod te doen op de resterende uitstaande aandelen van de brouwer.

Reageer op dit artikel