nieuws

Heineken vergroot belang in brouwerij Nigeria

Horeca

Heineken krijgt een controlerend belang in de Nigeriaanse brouwerij Consolidated Breweries. Het Nederlandse bierconcern vergroot zijn belang van 24 procent naar 50,05 procent. Dat heeft Heineken maandag bekendgemaakt.

Heineken betaalt de nieuwe aandelen contant. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, wil het bedrijf niet zeggen. Consolidated Breweries is de op twee na grootste bierbrouwer in Nigeria. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 9,5 procent en telt 1050 medewerkers. Vorig jaar bedroeg de omzet 40,5 miljoen euro.

Door de overname versterkt Heineken zijn positie in de regio Nigeria. Het heeft al een controlerend belang in Nigerian Breweries, dat 56 procent van de biermarkt in Nigeria in handen heeft. In tegenstelling tot Nigerian Breweries richt Consolidated Breweries zich op de goedkopere biermerken. Beide ondernemingen zullen onafhankelijk van elkaar blijven opereren.

De investering in Consolidated Breweries zal volgens Heineken onmiddellijk bijdragen aan het resultaat. De transactie moet nog wel door de betrokken autoriteiten worden goedgekeurd. De Nigeriaanse markt was vorig jaar goed voor 10,2 miljoen hectoliter bier. Heineken verwacht dat deze markt 3 procent per jaar zal groeien.

Reageer op dit artikel