nieuws

Heineken wil samenwerken met Australische brouwer

Horeca

Bierbrouwer Heineken is in gesprek met zijn Australische branchegenoot Lion Nathan over het oprichten van een gezamenlijke onderneming voor het brouwen en verkopen van ‘premium’ bieren. Dat heeft Lion Nathan dinsdag bekendgemaakt. Heineken bevestigde de gesprekken, maar wilde verder geen nadere details verstrekken.

Heineken is al actief in Australië. Het concern verkocht er vorig jaar 124.000 hectoliter, goed voor een marktaandeel van 0,7 procent. In de markt voor de duurdere pils, het premium-segment, had het concern vorig jaar met de internationale merken Heineken en Amstel een aandeel van 7,5 procent. De totale biermarkt in Australië heeft een omvang van 17,7 miljoen hectoliter.

Lion Nathan is na Foster’s Group de grootste bierbrouwer van Australië met merken als Lion Red, Hanh en Steinlager. Het concern is verder actief in Nieuw-Zeeland en China. Lion Nathan doet ook in wijn. Het bedrijf heeft eigen wijngaarden in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel