nieuws

Hema zoekt expansie naar Frankrijk

Horeca

AMSTERDAM – De te koop staande Nederlandse warenhuisketen Hema is in gesprek met het Franse retailconcern Auchan over het openen van eigen winkels in Frankrijk. Hema werkt sinds vorig jaar al op kleine schaal samen met Auchan.

Hema zoekt expansie naar Frankrijk

Dat bleek gisteren tijdens de persconferentie waar de verkoop van Hema werd toegelicht. De zoektocht naar een nieuwe eigenaar hoeft de expansie naar Frankrijk niet in de weg te staan volgens directeur Ronald van Zetten. ‘We zijn een bedrijf. We kunnen niet zomaar drie maanden stilzitten omdat we verkocht worden’.

Hema levert sinds vorig jaar artikelen aan een winkel van de Auchan-formule Little Extra in het plaatsje Maurepas, dicht bij Parijs. De artikelen vinden gretig aftrek. ‘Het is zo’n succes dat we bespreken hoe we verder gaan’, aldus Van Zetten. Hij stelt dat er twee mogelijkheden zijn. ‘We zetten er samen met Auchan winkels bij onder de naam Little Extra. Of we beginnen zelf met kleine Hema’s onder eigen naam.’

Reageer op dit artikel