nieuws

Hermania’ rond Sergio naar kookpunt

Horeca

De hype rond toprestaurant Oud Sluis is het Zeeuwse Sluis gaat onverminderd door. Na Lekker staat chef-kok Sergio Herman ook in de gids van IENS op nummer één. Binnenkort wellicht nog een derde ster bij Michelin en er is sprake van een ware Hermania.

Hermania’ rond Sergio naar kookpunt

Oud Sluis siert de ranglijst van IENS op nummer één met het rapportcijfers 9,5. De verrassende nummer twee is het Indonesische restaurant Cabé uit Drachten met een 9,3. De hoge notering is opvallend, temeer omdat Cabé is de jongste Lekker de nodige kritiek kreeg en buiten de top-100 viel. Derde bij IENS is De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Ook de Zwolse zaak kreeg een 9,3.

Op het gebied van service scoort restaurant Graaf van den Bergh in het Gelderse Zeddam het hoogst. Gevolg door L’Auberge in Maastricht en Anders-Om in Waalwijk. In de ranglijst met de beste decors ziet we The Sunset uit Hollum op Ameland op nummer één. Tweede is Lubbelinkhof in Odoorn, gevolgd door Grië in Oosterend op Terschelling.

De gids van IENS bevat bijna 2600 restaurants in meer dan 700 plaatsen in Nederland. Naast een landelijke gids zijn er ook speciale edities voor Amsterdam, Maastricht/Zuid-Limburg en Rotterdam. De Amsterdam-editie is er ook in het Engels. Daarnaast ligt vanaf 21 november IENS Delicatessen in de winkel met allerlei adressen van kaasboeren, slagers en traiteurs.

Reageer op dit artikel