nieuws

het feest van nijntje is officieel begonnen in madurodam

Horeca

Op woensdag 23 februari is de tentoonstelling ‘Het feest van nijntje’ officieel geopend door Dick Bruna en de burgemeester van Madurodam, de 18-jarige Jeroen Grasveld. Madurodam haalt de expositie naar de miniatuurstad ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de beroemdste creatie van Dick Bruna.

Groepen hebben de mogelijkheid een bezoek aan de tentoonstelling te combineren met bijvoorbeeld een speciaal kinderfeest in één van de 6 multifunctionele ruimtes.

Van 24 februari tot en met 31 mei 2005 is de tentoonstelling, die vooral voor kinderen bedoeld is, geopend voor publiek. In de expositiehal van Madurodam is de complete wereld van nijntje ingericht. Kinderen kunnen zich uitleven in het huis van nijntje, tekenen en knutselen in haar school, er is een poppenkastvoorstelling en ze kunnen met de grote nijn op de foto. Daarnaast komt iedereen die met nijntje is opgegroeid aan de hand van de vele boekjes, tekeningen, foto’s en een documentaire alles te weten over Dick Bruna en zijn manier van werken.

Nijntje geniet al een halve eeuw bekendheid over de hele wereld, van Europa tot zelfs in Japan. Bijna 85 miljoen exemplaren van nijntje en Bruna’s andere kinderboeken zijn sinds de jaren ‘50 over de hele wereld verkocht en de boekjes zijn in ruim veertig talen vertaald.

Reageer op dit artikel