nieuws

Het NBTC opent een kantoor in Peking

Horeca

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) opent de deuren van haar kantoor in Peking. Hierbij aanwezig waren staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip, vertegenwoordigers van de Chinese en Nederlandse reisindustrie, algemeen directeur van NBTC Hans van Driem en de medewerkers van het nieuwe kantoor.

Het evenement werd gehouden op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in China, Philip de Heer. Er werd een open discussie gehouden met betrekking tot de ontwikkeling van de Chinese reismarkt naar Nederland.

“Als staatssecretaris van Economische Zaken, verantwoordelijk voor toerisme, heb ik grote verwachtingen van het Chinese toerisme naar Nederland”, stelde Van Gennip. Hiermee onderstreept zij het belang van de reisindustrie uit China voor de Nederlandse markt. “Ik verwacht een sterke toename van Chinese toeristen naar Europa in de komende jaren en ik hoop dat veel van deze toeristen ook Nederland zullen bezoeken.”

NBTC verwacht veel van de Chinese markt. Van Driem: “In 2003 bezochten 60.000 Chinezen Holland, in 2004 naar schatting al 100.000 en wij verwachten dat dit aantal in 2007 335.000 zal zijn. De medewerkers van dit nieuwe kantoor zullen in nauwe samenwerking met onze partner Amsterdam Airport Schiphol en de Nederlandse reisindustrie destinatie marketing voor Holland uitvoeren, waarbij we ons zowel op de Chinese reisindustrie als de consument richten.”

Reageer op dit artikel