nieuws

Het zit Lowlands niet mee

Horeca

Er zijn nog steeds kaarten voor Lowlands. Het driedaagse muziekfestival Lowlands bij Biddinghuizen raakt niet uitverkocht. Organisator Mojo Concerts verwacht deze editie ongeveer 52.000 bezoekers. Er is plaats voor 60.000 mensen in Flevoland.

De organisatie is desondanks tevreden. Veel andere festivals hebben volgens haar in dit opzicht te maken met een neergaande lijn. Lowlands gaat er ten opzichte van vorig jaar iets op vooruit, de kaartverkoop loopt vooral de laatste weken goed.
Afgelopen donderdag moest een van de zeven tenten worden vervangen. Windstoten hadden het doek van de kleinste tent doen scheuren en reparatie was niet mogelijk.
De poorten van de Lowlandscamping gingen traditiegetrouw donderdagavond om 18.00 uur open. Het was bewolkt maar droog. Vrijdagmiddag om 13.00 uur gaat het festivalterrein open. Openingsact om 15.00 uur is Novastar. Dat optreden is in grootste tent. In totaal staan er weer zo’n 250 muzikale en andere culturele acts op het programma. De Amerikaanse nu-metal band Papa Roach zal op de Lowlands-zondag de plaats innemen van Lostprophets, dat verstek laat gaan. Delays, een nieuwe Britse popband, vervangt Snow Patrol op vrijdag. Respectievelijk oververmoeidheid en stemproblemen waren de redenen dat Snow Patrol en Lostprophets niet komen.Lowlands is de laatste twee jaar vooral bij de jongere generatie minder in trek. Mojo vermoedt dat de tegenvallende economie een rol speelt. Het festival duurt nog tot en met 22 augustus.

Reageer op dit artikel