nieuws

Hilton geeft TNO opdracht voor grootscheeps onderzoek

Horeca

De directie van het Hilton Hotel in Rotterdam heeft TNO opdracht gegeven een diepgaand en onafhankelijk onderzoek te verrichten naar de oorzaak van het ongeluk bij het hotel. Verder laat het management van het vijfsterrenhotel in een reactie weten geschokt te zijn door het voorval.

Hilton geeft TNO opdracht voor grootscheeps onderzoek

In de nacht van vrijdag op zaterdag kletterden vier stenen platen van het gebouw in het centrum van de havenstad, waardoor een puinregen ontstond. Volgens de Rotterdamse politie is het een wonder dat in de puinregen geen slachtoffers zijn gevallen.

De directie van het hotel heeft na urenlang overleg met de dienst bouwtoezicht van de gemeente Rotterdam TNO opdracht gegeven het voorval te onderzoeken. TNO wordt daarbij bijgestaan door een Engelse technisch specialist van het Hilton Hotel en door deskundigen van de dienst bouwtoezicht van de gemeente Rotterdam. De specialist is in allerijl overgevlogen vanuit Groot-Brittannië.

‘Het onderzoek zal zich voornamelijk richten op de koperen bevestigingsmiddelen waarmee de natuurstenen gevelplaten zijn opgehangen. En op mogelijk zwaktes in de gevelplaten of in de betonconstructie achter die platen’, aldus teamleider Piet Gravesteijn van de Rotterdamse dienst Bouwtoezicht in De Telegraaf.

Directeur Robert Krygsman van Hilton Hotel Rotterdam zegt in een eerste reactie geschokt te zijn over het voorval. ‘Ik was geschokt, toen ik zaterdagochtend vroeg van het ongeluk hoorde. Dat is niet het soort nieuws waarmee ik in de ochtend graag wakker word. Gelukkig, en daar ben ik echt heel dankbaar voor, zijn er geen mensen gewond geraakt.’

Reageer op dit artikel