nieuws

Hilton praat over verkoop hotels

Horeca

De Britse Hilton Group gaat zijn hotels zeer waarschijnlijk verkopen. Het bedrijf voert daarover onderhandelingen met naamgenoot Hilton Hotels uit de Verenigde Staten. De waarde van de hotelactiviteiten van Hilton Group wordt door analisten geschat op 5,3 miljard euro.

Hilton praat over verkoop hotels

Hilton Group bevestigde vrijdag dat Hilton Hotels belangstelling heeft. Tot 1964 vormden deze bedrijven een geheel. In dat jaar kwam er een splitsing tot stand, waarbij Hilton Hotels de Amerikaanse hotels bleef runnen en Hilton Group de hotels in het buitenland, inclusief Groot-Brittannië.

Hilton Group telt nu vierhonderd hotels in meer dan tachtig landen. Hilton Hotels is eigenaar van 2300 hotels. De twee bedrijven werken overigens al samen op het gebied van marketing en reserveringen.

Hilton Group is ook eigenaar van het Britse gokbedrijf Ladbrokes, dat 60 procent van de operationele winst genereert. Na de eventuele verkoop van de hotels zal het zich daarop gaan concentreren. Op de beurs in Londen werd enthousiast gereageerd op het bericht over de eventuele hotelverkoop. Het aandeel Hilton Group noteerde meer dan 13 procent winst.

Reageer op dit artikel