nieuws

Hilton zet orkaanslachtoffers Katrina op straat

Horeca

Hilton vraagt slachtoffers van de orkaan Katrina hun hotels in de getroffen gebieden in de Verenigde Staten te verlaten. Het hotelbedrijf wil de kamers weer verhuren aan zakenlieden, toeristen en andere bezoekers.

Hilton zet orkaanslachtoffers Katrina op straat

Kort na de orkaan vingen diverse hotels slachtoffers van de natuurramp op. Vooral in en om de miljoenenstad New Orleans fungeerden hotels als opvangcentrum. Een zegsman van Hilton heeft nu laten weten andere ruimtes te zoeken voor de evacués. Veel hotels zeggen in problemen te komen vanwege contracten met diverse vaste afnemers.

‘Ze kunnen de hotelkamers beter verhuren aan beter betalende gasten. Zij spenderen veel geld door te telefoneren op de kamer, te eten in het restaurant en te drinken in de bar’, aldus hotelanalist Bjorn Hanson van het New Yorkse PriceWaterhouseCoopers in Business News.

De meeste hotels in de getroffen gebieden geven evacués vooralsnog voorrang ten opzichte van andere bezoekers. Ze vinden het niet humaan om de slachtoffers op straat te zetten en wijzen het uitzetten van de evacués massaal van de hand.

In Israël komt het ook steeds vaker voor dat hotels slachtoffers verzoeken het hotel te verlaten. Hotels die de uit de bezette gebieden verbanden Israëliërs opvangen, roepen steeds vaker en luider de hotels te verlaten. Dit omdat de overheid niet langer het verblijf wil vergoeden. Dat meldt de Israëlische nieuwssite Ynetnews.

Reageer op dit artikel