nieuws

H&M boekt flinke winststijging

Horeca

STOCKHOLM – De opening van nieuwe winkels en een goedlopende wintercollectie hebben de winst van de Zweedse keten van modewinkels H&M fors opgejaagd. De retailer boekte in het eerste kwartaal een winststijging van 27 procent naar 2,30 miljard kronen.

H&M boekt flinke winststijging

Na een ongewoon milde winter, werd het eind januari ineens een stuk kouder in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en continentaal Europa, waardoor de verkopen van winterkleding plotseling alsnog op gang kwamen. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 11 procent tot 16,8 miljard kronen. De omzetstijging bleef iets achter bij de verwachtingen.

Het afgelopen kwartaal opende H&M de eerste winkel in Azië, de komende periode moeten er nog drie winkels volgen. Daarnaast wordt het online en catalogus-aanbod uitgebreid met onder meer gordijnen en beddengoed. Nederland is één van de testmarkten. Voor het komende kwartaal verwacht het bedrijf de opening van 75 nieuwe winkels, waarbij Nederland één van de belangrijke landen voor expansie is.

Reageer op dit artikel