nieuws

Homohoreca Amsterdam onder druk

Horeca

De homohoreca in Amsterdam ligt onder vuur. Uit recent onderzoek blijkt dat Amsterdam op zijn retour is als dé bestemming voor homo en lesbische toeristen. Amsterdam lijkt zelfs de eretitel ‘gay capital’ van Europa kwijt te raken.

Homohoreca Amsterdam onder druk

Dat meldt De Telegraaf. Het gaat om een onderzoek van de Kenniskring Leisure Management van de Hogeschool INHOLLAND. Het onderzoek is in de tweede helft van 2005 gehouden en medegefinancierd door Stadsdeel Centrum en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB).

Het afnemen aan populariteit van Amsterdam als gaybestemming heeft ongetwijfeld te maken met de afname aan tolerantie en het gevoel van veiligheid. Vorig jaar werd op Koninginnedag de hoofdredacteur van het Amerikaanse homoblad ‘Washington Blade’, Chris Crain, in elkaar geslagen.

Ondanks de afname aan tolerantie en veiligheid meldt het onderzoek dat de open en tolerante houding voor twee op de drie gaytoeristen nog steeds de belangrijkste reden is om Amsterdam te bezoeken. Zij zien Amsterdam nog steeds als een internationale, relaxte en liberale stad.

Reageer op dit artikel