nieuws

Hoofdrol broodjeszaak in beleggingschandaal

Horeca

De omstreden Gooise belegger René van den Berg heeft grond in Turkije gekocht via een broodjeszaak in het Gooi. De grond blijkt niet de beloofde 9,5 miljoen euro waard te zijn, maar slechts 32.000 euro.

Dat blijkt uit het laatste verslag van de curator. Van den Berg kocht de grond van de familie Kuhsan, die hij kent van een lokale Gooise broodjeszaak. Curator Toni van Hees liet de bijna 90.000 vierkante meter grond taxeren. Daaruit blijkt dat de waarde van de grond nauwelijks één procent is van de 3 miljoen euro die Van den Berg ervoor betaalde.

Van den Berg wordt beschuldigd van het opzetten van een piramidespel. Hierbij zou hij 1441 beleggers voor een totale waarde van 125 miljoen euro hebben gedupeerd. De omstreden belegger zit inmiddels zestig dagen in hechtenis in de koepelgevangenis in Hilversum. Van den Berg genoot grote bekendheid als sponsor in de tennissport.

Reageer op dit artikel