nieuws

Hoogwaardige horeca op ‘nieuwe’ Wallen

Horeca

De Amsterdamse Wallen moet hoogwaardige horeca en ateliers krijgen. De tijd van louche bars, duistere horecazaken en raamprostitutie. ‘De criminele infrastructuur op de Wallen moet kapot en daar zijn we hard mee bezig’.

Hoogwaardige horeca op ‘nieuwe’ Wallen

De Gemeente Amsterdam heeft een plan gepresenteerd om de Wallen op te knappen. Het gaat om een grootscheepse metamorfose van postcodegebied 1012. Dit moet leiden tot het omtoveren van de rosse buurt in een aantrekkelijk gebied voor bewoners en bezoekers.

Een van de onderdelen van het gemeentelijke plan is het opkopen van vrijgekomen panden door woningbouwcorporaties. Die voorzien de panden vervolgens van een andere functie zoals hoogwaardige horeca en ateliers.

De Amsterdamse wethouder Loudewijk Asscher zegt niet bang te zijn voor minder toeristen nu roodverlichte ramen en coffeeshops plaats moeten maken op de Wallen. ‘We hebben geen prostitutie nodig om toeristen te lokken. Zeker, een bepaalde groep toeristen zal straks wegblijven. Maar je moet je afvragen of je die mensen wel zo graag in je stad wilt houden’, aldus Asscher in het AD.

Reageer op dit artikel