nieuws

Horeca besteedt minst aan opleidingen

Horeca

De horeca besteedde in 2010 slechts zeventig euro per werknemer aan een cursus of opleiding, het minst van heel Nederland. Het landelijk gemiddelde ligt op 435 euro per werknemer.

Horeca besteedt minst aan opleidingen

De verschillen per bedrijfstak zijn enorm groot. De zeventig euro die per horecawerknemer wordt besteed, staat in schril contrast met de 1.200 euro die wordt uitgegeven voor de bijscholing van werknemers van energie- water- en afvalbedrijven. Dit heeft het CBS becijferd.

Het totale bedrag dat aan bedrijfsopleidingen werd besteed is 1,6 miljard euro. Hiervoor kan een op de drie werknemers een opleiding volgen. In de horeca volgt een op de vier mensen een cursus of opleiding.

In grote bedrijven volgt 41 procent van de werknemers een cursus of opleiding. Bij bedrijven met minder dan 100 werknemers is dat 29 procent. Mannen volgen iets vaker een bedrijfsopleiding dan vrouwen. Het CBS geeft geen verklaring voor de grote verschillen in opleidingsuitgaven.

Reageer op dit artikel